• Choose Language
 • Aurinkoenergiaa 12 700 tanskalaiseen kotitalouteen Tata Power Solarin ja Tata Steelin ratkaisujen avulla

  14 Feb 2018 | Trade News

  Tata Steel ja Tata Power Solar toimittavat urakoitsija Better Energylle materiaalin ja tekniikan uuteen Horslunde Solar Park -aurinkopuistoon Etelä-Tanskaan. Syksyllä avattiin Horslunde-hankkeen toinen vaihe, joka pystyy tulevaisuudessa tuottamaan uusiutuvaa aurinkoenergiaa 1 700 tanskalaiselle kotitaloudelle.

  Horslunde Solar Park otettiin käyttöön vuonna 2015, jolloin aurinkopuiston kapasiteetti oli 17,4 MW. Suunnitteluvaiheessa hanke jaettiin kahteen osaan, Horslunde I:een ja Horslunde II:een, jotta paikallinen sähköverkko ehtisi mukautua täyteen kapasiteettiin. Horslunde I valmistui joulukuussa 2015. Sen kapasiteetti on 9,0 MW, ja aurinkokennomoduulit on asennettu Tata Steel S355MC:stä, S350GD:stä ja Z600:sta koostuvaan rakenteeseen.

  Horslunde II:n suunnittelun aikana tehtiin sopimus Tata Power Solarin kanssa. Se on Intian suurin aurinkokennomoduulien valmistaja ja Tata Steelin tavoin osa Tata-konsernia. Elokuun lopussa ilmoitettiin Better Energyn ja Tata Power Solarin välisestä yhteistyöstä, ja 22. syyskuuta liitettiin sähköverkkoon Horslunde II, jonka kapasiteetti on 8,4 MW. Siinäkin moduulien asennukseen käytettiin Tata Steelin Ympress-terästä.

  –             Löysimme nopeasti yhteistä kosketuspintaa ja monia synergiaetuja Tata Steelin ja Tata Power Solarin kanssa, jonka toiminta ulottuu myös aurinkokennomoduulien tarjontaa laajemmalle. Heillä on paljon kokemusta tekniikasta ja hankinnoista sekä ainutlaatuiset tiedot uusista markkinoista, jotka täydentävät omiamme. Meille on suurta hyötyä siitä, että saamme tämän perehdytyksen Tata Steelin kautta, kertoo Better Energyn tekniikasta ja hankinnoista vastaava Mikkel Dau Jacobsen.

  Joulukuussa 11 000 kotitaloutta lisää

  Horslunde Solar Parkin valmistumisen yhteydessä Better Energy ilmoitti suunnittelevansa vielä suurempaa aurinkopuistoa Neesiin, Luoteis-Tanskaan. Myös tällä kertaa moduulit toimitti Tata Power Solar ja asennusrakenteet Tata Steel. Joulukuussa 2017 valmistuneen Neesin aurinkopuiston kapasiteetti on 51 MW. Uusi kapasiteetti pystyy tuottamaan sähkön 11 000 tanskalaiselle kotitaloudelle. Myös tulevia panostuksia koskevia yhteistyösopimuksia on tehty.

  Tämä osoittaa, millaista voimaa Tata-konsernin eri yritysten yhteistyössä on, kun työskennellään yhteisissä hankkeissa. Tata Steelin ja Tata Power Solarin kaltaisten suurten yritysten kanssa toimiminen tuo varmuutta, sillä voimme tarjota kustannustehokkaita ratkaisuja projektin kaikkiin osiin, toteaa Ole Skjold Hansen, Tata Steel Danmarkin maajohtaja.

   

  Esittelyssä Tata Steelin toiminta Euroopassa

  Tata Steel kuuluu Euroopan johtavien teräsvalmistajien joukkoon. Se valmistaa terästä Iso-Britanniassa ja Alankomaissa. Sillä on tuotantolaitoksia kaikkialla Euroopassa. Tämä yritys toimittaa laadukkaita terästuotteita vaativimmille markkinoille ja käytettäviksi esimerkiksi rakennus-, auto-, pakkaus-, energia- ja ilmailualalla. Tata Steel kehittää yhdessä asiakkaittensa kanssa terästuotteita, joiden avulla ne saavat tarvitsemiaan kilpailuetuja. Tata Steel on yksi maailman suurimmista teräksen tuottajista yli 28 miljoonan tonnin kapasiteetillaan. Sillä on 75 000 työntekijää kaikkialla maailmassa.

  Tata Power Solar

  Tata Power Solar on Intian suurin integroituja aurinkokennoratkaisuja tarjoava yritys, jolla on 700 työntekijää ja 27 vuoden kokemus alalta. Kotimaassaan Intiassa Tata Power Solar on aurinkokennoratkaisujen kokonaistoimittaja, ja se toimittaa aurinkokennomoduuleja kaikkialle maailmaan. Tata Power Solar on toimittanut yli tuhanteen kohteeseen ympäri maailmaa yli 1 GW aurinkokennoja, joista 708 MW avaimet käteen -toimittajana ja yli 150 MW katolle asennettaviin aurinkokennohankkeisiin. Tata Power Solar on Tata-konserniin kuuluvan Tata Powerin tytäryritys.