• Choose Language
 • Tata Steel voitti arvostetun elinkaarianalyysipalkinnon

  10 Nov 2017 | Trade News

  Sitoutuneen tiimin vuosikausia kestänyt työ on tuottanut tuloksia. Worldsteel myönsi Tata Steelille Steelie-palkinnon erinomaisesta työstä elinkaarianalyysien hyväksi: Excellence in Life Cycle Assessment (LCA).

  Tämän tunnustuksen myönsi suuri joukko elinkaarianalysoinnin asiantuntijoita terästeollisuuden ulkopuolelta. Se perustuu Tata Steelin työhön kestävän kehityksen hyväksi ja elinkaarianalyysien ennakoivaan käyttämiseen sekä siihen, että tämä yritys on ensimmäisenä terästeollisuusyrityksenä ottanut käyttöön oman ympäristövakuutuksen (Environmental Product Declaration, EPD).

      - Elinkaarianalyysejä tarvitaan, jotta resurssien käyttäminen voidaan optimoida. Niiden avulla saadaan selville terästuotteiden ympäristövaikutukset raaka-aineista valmiisiin tuotteisiin ja kierrätykseen saakka. Tämä on ratkaisevan tärkeää, jotta teräksen merkitys kestävän kehityksen kannalta ymmärretään ja voidaan maksimoida. Näin saadaan aikaan läpinäkyvyyttä ja voidaan raportoida teräksen merkitys kestävälle kehitykselle selkeästi. Siksi olemme perustaneet ympäristövakuutusohjelman, kertoo Tata Steelin kestävän kehityksen vaatimukset täyttävien tuotteiden tutkimuksesta vastaava Nick Coleman.

  Ympäristövakuutuksia käytetään yhä useammin tuotteiden elinkaarianalyyseissä havaituista ominaisuuksista kertomiseen. Näin toimitaan varsinkin rakennusalalla. Vakuutusten avulla analysoidaan rakennusten ympäristöystävällisyyttä.
  Tata Steel pystyy nyt antamaan asiakkaille ja muille sidosryhmille ulkoisesti verifioituja sekä EN15804- ja ISO14025-standardien vaatimukset täyttäviä ympäristövakuutuksia. Lisäksi Tata Steel kehittää ohjelmaansa voidakseen tarjota projektipohjaiselle rakennusalalle asiakkaiden toiveisiin mukautettuja ympäristövakuutuksia. Teräksen kestävän kehityksen vaatimusten täyttämisen todistaminen edellyttää läpinäkyvyyttä ja asiakaskeskeisyyttä.

      - Kun voimme antaa tuote- ja projektikohtaisia ympäristövakuutuksia, voimme auttaa rakennusalaa täyttämään yhä tiukentuvat esimerkiksi LEED- ja BREEAM-sertifiointien vaatimukset. Samalla asiakkaat huomaavat, että kestävän kehityksen vaatimukset täyttävien rakennusten omistamisesta ja hallinnasta on hyötyä. Tata Steel käy keskusteluja teräsalan toimitusketjun muidenkin osien kanssa, jotta nekin käyttäisivät Tata Steel -ohjelmaa omien ympäristövakuutusten pohjana. Silloin Tata Steelin prosessin avulla voidaan laajentaa teräksen ympäristövakuutusten käyttämistä sekä samalla syventää läpinäkyvyyttä ja terästuotteista raportoimista, kertoo Tata Steelin työstä kestävän kehityksen hyväksi vastaava Barry Rust.

  Haluatko lisätietoja Tata Steelin työstä kestävän kehityksen hyväksi tai varata tapaamisen? Ota meihin yhteys osoitteessa www.tatasteeleurope.com/fi.

   

  Esittelyssä Tata Steelin toiminta Euroopassa

  Tata Steel kuuluu Euroopan johtavien teräsvalmistajien joukkoon. Se valmistaa terästä Iso-Britanniassa ja Alankomaissa. Sillä on tuotantolaitoksia kaikkialla Euroopassa. Tämä yritys toimittaa laadukkaita terästuotteita vaativimmille markkinoille ja käytettäviksi esimerkiksi rakennus-, auto-, pakkaus-, energia- ja ilmailualalla. Tata Steel kehittää yhdessä asiakkaittensa kanssa terästuotteita, joiden avulla ne saavat tarvitsemiaan kilpailuetuja. Tata Steel on yksi maailman suurimmista teräksen tuottajista yli 28 miljoonan tonnin kapasiteetillaan. Sillä on 75 000 työntekijää kaikkialla maailmassa.