• Choose Language
 • Tata Steels stålverk er blitt kåret til «fremtidens fabrikk»

  16 Apr 2019 | Trade News

  Tidligere i år opplyste World Economic Forum at Tata Steel Europes stålfabrikk i den nederlandske byen IJmuiden innlemmes i det prestisjefylte fellesskapet «Lighthouses», en utmerkelse som deles ut til produksjonsanlegg som er i teknologisk fremkant i den såkalte fjerde industrielle revolusjonen.

  Etter at over tusen industrianlegg var blitt gjennomgått og vurdert i fjor, ble syv selskaper rundt om i verden tildelt status som «Manufacturing Lighthouses», industrielle fyrtårn. Et av disse anleggene var Tata Steel Europes stålfabrikk i den nederlandske byen IJmuiden.

  Utmerkelsen tildeles av World Economic Forum til toppmoderne produksjonsanlegg som har lyktes med å implementere nytenkende teknikker – noe som har både finansiell og operativ innvirkning på virksomheten.

  Utmerkelsen innebærer at Tata Steel nå er blitt del av en eksklusiv gruppe med 16 utvalgte nøkkelindustrianlegg. Sammen skal gruppen skape verdens ledende læringsplattform for produksjonsindustrien.

  For å støtte andre når det kommer til opplæring og implementering av teknikker, er de 16 industrielle fyrtårnene opptatt av å åpne dørene og dele sin kunnskap med andre produksjonsselskaper.

  • Det er en ære å bli anerkjent av World Economic Forum som et av bare en håndfull produksjonsanlegg verden over som setter en global standard for fremtidens fabrikker, sier Hans Fischer, daglig leder i Tata Steel Europe, og fortsetter:

   

  • Dette er uten tvil en fantastisk anerkjennelse av både den blomstrende innovasjonskulturen i Tata Steel og det avanserte analyseteamets visjon og engasjement for å oppnå en mer effektiv, produktiv og ansvarsfull stålproduksjon.

  Forbedring takket være analyse

  Tata Steels anlegg i IJmuiden har blitt hyllet for sitt banebrytende bruk av avansert analyse for å optimalisere bruk av råvarer, øke avkastningen på hvert trinn i stålproduksjonsprosessen og ytterligere forbedre logistikken mellom de ulike prosessene og produktenes kvalitet for kundene.

  Det nylig etablerte Advanced Analytics Academy er i tillegg en pådriver for Tata Steels medarbeidere for å finne løsninger for avfallshåndtering, kvalitetsforbedring og en generell pålitelighet i produksjonsprosessene.

  T. V. Narendran, daglig leder og direktør i Tata Steel Limited, mener at man de siste årene har gjort en felles innsats både i Europa og India for å utnytte teknikken på en måte som vender om på hele verdikjeden og gir konkurransedyktige fordeler – noe som kommer både kunder og interessenter til gode.

  • Vi er glade for å bli anerkjent for arbeidet vi gjør, og ser frem til å samarbeide med World Economic Forum og å dele kunnskapen vår videre, forteller T. V. Narendran.

   

  Industrielle fyrtårn

  I 2017 opprettet World Economic Forum et nettverk av ledende, intelligente produksjonsselskaper (såkalte fyrtårn) og igangsatte initiativet «Shaping the Future of Production». Dette for å åpne opp for utveksling av kunnskap og fremme samarbeid innenfor områdene som gjelder den fjerde revolusjonen i produksjonsindustrien. Initiativet viser til fremskrittene gjort innen kommunikasjon og «connectivity», noe som gjør at teknikker som kunstig intelligens og robotteknologi blir mer integrert i økonomien og samholdet.

  Disse «industrielle fyrtårnene» viser hvordan vi på best mulig måte kan utvikle en strategi for den fjerde industrielle revolusjonen, lære opp medarbeidere, samarbeide med andre parter, og gjennomføre endringer på arbeidsplasser og i verdikjeden. De viser oss også hvordan vi kan oppnå økt effektivitet og samtidig halvere produksjonsindustriens klimaavtrykk.