• Choose Language
 • Tata Steel och thyssenkrupp bildar samriskföretag

  3 Aug 2018 | Corporate News

  Tata Steel och thyssenkrupp AG har undertecknat ett bindande avtal för att slå samman sina europeiska verksamheter i ett samriskföretag. Företagen kommer att äga hälften var och är en fortsättning på det samförståndsavtal som undertecknades i september 2017.

  Namnet på det nya företaget föreslås bli thyssenkrupp Tata Steel B.V. och kommer att positionera sig som en ledande paneuropeisk leverantör av plattstål med starkt fokus på prestanda, kvalitet och ledande teknik. Samriskföretaget kommer att få en stark grund, byggt på ömsesidiga värderingar och lång erfarenhet i branschen. Sammanslagningen kommer att granskas av flertalet jurisdiktioner, bland annat EU.

   

  • Samriskföretaget kommer att skapa ett starkt europeiskt stålföretag som är både stabilt och konkurrenskraftigt, säger Natarajan Chandrasekaran, styrelseledamot i Tata Steel. Det här är en betydande milstolpe för Tata Steel och vi är fullt engagerade i det långsiktiga arbetet med företaget. Vi är säkra på att det här företaget kommer att skapa värde för alla inblandade.

   

  • Vi kommer att skapa en väldigt konkurrenskraftig spelare på den europeiska stålmarknaden, säger Dr. Heinrich Hiesinger, vd på thyssenkrupp AG. Hela företaget bygger på en stark industrilogik och strategiskt logisk grund. Vi kommer att säkra jobb och bidra till bibehållna värdekedjor i europeiska stomindustrier.

   

  Fram till sammanslagningen kommer Tata Steel in Europe och thyssenkrupp Steel Europe att verka som separata företag och konkurrenter. Endast efter sammanslagning kommer de båda företagen att integreras som ett företag.

   

  Presskontakter

  Tata Steel:

  Kulvin Suri

  Tel: +91 657 664 5512/ +91 92310 52397

  kulvinsuri@tatasteel.com

  Rob Simpson

  Tel: +44 7990 786 531

  pressoffice@tatasteeleurope.com

   

  thyssenkrupp

  Peter Sauer 

  Head of External Communications 

  Tel: +49 (201) 844-564157 

  press@thyssenkrupp.com

  Nicola Röttger

  Press Spokesperson Finance- and Business Topics

  Tel: +49 (201) 844- 536481

  press@thyssenkrupp.com