• Choose Language
 • Tata Steel utvecklar och strömlinjeformar produktionen i Norge

  6 Mar 2020 | Trade News

  Tata Steel är en av Europas ledande stålproducenter, med ståltillverkning I Storbritannien och Nederländerna samt tillverkning över hela Europa. Tata Steel levererar högkvalitativa stålprodukter till de mest krävande marknaderna, bland annat bygg-, bil-, förpacknings-, energi- och flygindustrin.

  Större ytor
  En stor del av Tata Steels stålprodukter som säljs på den nordiska marknaden har sitt ursprung i norska Skien. För att frigöra utrymme för framtida produktionslinjer valde Tata Steel förra året att utöka sin anläggning i Skien med ett nytt lager, samt ett nytt område för lastning och lossning inomhus. Det handlar om 1850 kvadratmeter ny produktionsyta som ska säkerställa att det även i framtiden finns kapacitet till att leverera högkvalitativa stålprodukter till den nordiska marknaden.

  Nya produktionslinjer
  Sedan december förra året har man även arbetat hårt för att ändra hela produktionsflödet i Skien – bland annat genom att vrida alla maskiner 90 grader för att förbättra godsflöden samtidigt som man förbereder sig för en framtida utökning av maskinparken. Nya produktionslinjer håller just nu på att bli verklighet då företaget installerar sex nya linjer i sina uppgraderade moderna produktionslokaler.

  • Vår största styrka är närheten till marknaden samt vårt genomgående fokus på högkvalitativa produkter. Denna styrka förstärks nu och vi kommer att kunna erbjuda en förbättrad service- och produktportfölj till våra kunder, förklarar Tata Steels Norgechef Kathrine Luraas Bjørtuft.

  Totalt förfogar Tata Steel nu över 9000 kvadratmeter anläggningsyta under tak på sitt produktionsområde i Skien.