10 April 2019
Blog

Vijf leuke weetjes over Colorcoat Prisma® in Ephyra langs A2

In de omgeving van Utrecht, naast één van de belangrijkste snelwegen in Europa E35 / A2, vindt u 5gebouwen in hetzelfde gebied, allemaal gebouwd met Colorcoat Prisma®.

skydive tata steel

 

5 steel facts in netherlands

Dankzij de toepassing van hoogwaardige drielaagse productietechnologie voor het realiseren van een geoptimaliseerd, robuust en chroomvrij voorgelakt staalproduct, maakt Colorcoat Prisma® een grote stap. Deze ontwikkeling in productie en uitgebreide tests stelt ons in staat om Colorcoat Prisma® aan te bieden in een enorm uitgebreid kleuren en effecten spectrum - Confidex® gegarandeerd tot 40 jaar en kleurstabiliteit tot 20 jaar voor standaardkleuren.

Het huidige kleurenprogramma omvat de reeks Elements met natuurlijke metaalkleuren, verbeterde metallic-sparkle-effecten, en een brede selectie van geïnspireerde Matt-tinten, zoals Matt Metallics, ideaal voor geveltoepassingen. Download hier onze kleurkaart om deze kleuren beter te ervaren.

Colorcoat Prisma® verlegt niet alleen op unieke wijze de grenzen voor UV-prestaties, maar overstijgt tevens de hoogste Europese normen voor corrosie-bestendigheid. Daarom is dit product de ideale keuze voor commerciële panden, winkel- en opslaggebouwen, de publieke sector en panden met een superieure esthetische uitstraling, stuk voor stuk gericht op duurzaam gebruik.

5 steel facts in netherlands

In de drone-video zie je 4 van deze prachtige commerciële gebouwen vanuit verschillende hoeken. Sommige van deze gebouwen zijn ontworpen en gebouwd met de SAB-sandwichpanelen met Colorcoat® voorgelakt staal. SAB-wandpanelen van SAB profiel - een onderneming van Tata Steel - worden gekenmerkt door een combinatie van hoge isolatiewaarden en een laag gewicht.

Terwijl architecten een stalen oplossing kiezen, omdat het een robuust en esthetisch aantrekkelijk materiaal is, zullen ze niet willen dat hun gebouw gevoelig is voor het weersinvloeden van buiten. Zonder goede isolatie kan het gebouw in de winter geen warmte vasthouden, terwijl  in de zomer de muren en het dak de warmte van de zon binnen overbrengen. De PIR isolatie van de SAB-wandpanelen vertraagt ​​het warmteverlies en houdt de warmte binnen in het gebouw, waar het in de winterperiode thuishoort. In de zomer wordt het tegenovergestelde gedaan. Door de goede isolatie van de SAB wandpanelen, wordt het warmteverlies in het hele gebouw beperkt, waardoor het energieverbruik minder wordt.

SAB-wandpanelen met hoge isolatiewaarden dempen tevens geluid van buitenaf, wat een zekerheid is bij het ontwerpen van een gebouw langs de snelweg zoals in de drone-video.  Alle isolatiewaarden van wandpanelen van SAB-profiel zijn te vinden in de productcertificaten.

Naast de oplossingen voor geluidsreductie en geluidsabsorptie zijn alle SAB profiel producten gecertificeerd volgens BES 6001. Dit levert onafhankelijk bewijs van onze bedrijfsverantwoordelijkheid en helpt de gebouw eigenaars bij het krijgen van extra punten van BREEAM.

5 steel facts in netherlands

Confidex® - Garantie is geregistreerd voor 3 van de gebouwen.

Confidex® Garantie biedt uitgebreide dekking tot maar liefst 40 jaar, inclusief snijkanten en is toonaangevend in zijn klasse. Confidex® is het resultaat van 50 jaar ervaring die Tata Steel heeft in coating-technologie en productontwikkeling. De garantie geldt vanaf het moment dat het product is geregistreerd. Na registratie zijn inspecties of onderhoud niet nodig om de garantie te valideren. Hier kunt u eenvoudig uw Confidex® Garantie registreren.

De uitgebreide Confidex® Garantie is vooral belangrijk wanneer uw gebouw naast de 5de drukste snelweg van Nederland ligt, waar 3.700 auto's per uur doorrijden - jaarlijks meer dan 32 miljoen auto's. Met de directe garantie van Tata Steel, zal de eigenaar van het gebouw jarenlang een gerust gevoel hebben, en hoeft hij of zij zich geen zorgen te maken over de uitstoot van het verkeer.

5 steel facts in netherlands

In 2 van hen was Cladding Partners bv de onderaannemer. Cladding Partners bv is goed geïnformeerd over het werken met de producten van Tata Steel. Een van de waarden van Tata Steel in Europa is eenheid. We werken samen met de hele keten over de hele wereld, bouwen sterke relaties gebaseerd op tolerantie, begrip en onderlinge samenwerking.

5 steel facts in netherlands

In 1 van de gebouwen kun je vrije val ervaren in het eerste indoor skydivecenter ter wereld met twee tunnels. In een veilige omgeving kun je je dromen realiseren en ervaren hoe het voelt als je uit een 4,000m hoog vliegtuig springt. Wist je dat je met Colorcoat Prisma® kunt vliegen? Colorcoat Prisma® in Ephyra gaf het gebouw de gouden uitstraling. Goud is een edelmetaal dat wordt geassocieerd met rijkdom, grootsheid, welvaart, maar ook glitter en glamour. Met Colorcoat Prisma® in Ephyra had de ontwerper van het gebouw de mogelijkheid om aandacht te trekken in de ruimte, terwijl zijn gebouw het optimisme, moed, passie, magie en wijsheid weerspiegelde. Moed, passie en aandacht zijn waarschijnlijk alles wat je nodig hebt in dit moderne avontuur- en entertainmentcentrum.Colorcoat Prisma® in Ephyra was het enige voorgelakt stalenproduct dat aan de ontwerpeisen voldeed en het was perfect voor het gebouw om zijn prominente aanwezigheid binnen de omgeving te claimen. Met behulp van de kleur Ephyra was de architect in staat om een ​​gebouw te ontwerpen dat zijn gouden identiteit bewaarde terwijl het paste bij de andere gebouwen in de buurt.

Hieronder vindt u meer informatie over deze vijf:

1 - City Skydive
Adres: De Heldinnenlaan 1, Utrecht
Architect: Elefant Architecten
Onderaannemer: Cladding Partners bv
Systeemfabrikant: MZAllpro
Product: Colorcoat Prisma® in Ephyra 

skydive1-FINAL.jpg

2 - Kwikfit
Adres: Heldinnenlaan 6
Product: Colorcoat Prisma® in Kronos & Colorcoat® PVDF Blauw
System Manufacturer: SAB-profiel bv (Donkere panelen - Colorcoat Prisma® in Kronos)

 KFC-FINAL.jpg

3 - KFC
Adres: De Heldinnenlaan 7, Utrecht
Architect: XS Architecten
Aannemer: BurgtBouw BV
Onderaannemer: Damu Projecten bv
Systeemfabrikant: SAB-profiel bv
Product: Colorcoat Prisma® in Ephyra, Colorcoat HPS200 Ultra® Anthracite Matt
Confidex® Garantie: geregistreerd

Wasserij-FINAL.jpg

4 - Wasserij Van der Kleij & Zn
Adres: De Heldinnenlaan 199, Utrecht
Architect: Onyx Vastgoed B.V.
Aannemer: Van Mourik Bouw BV
Onderaannemer: Cladding Partners bv
Systeemfabrikant: SAB-profiel bv
Product: Colorcoat Prisma® in Orion, Colorcoat Prisma® in Ephyra, Colorcoat Prisma® in Anthracite
Confidex® Garantie: geregistreerd

5 - Capgemini LRCN Utrecht (niet op de drone video)
Adres: Reykjavikplein 1, Utrecht
Architect: Ibelings van Tilburg architecten
Aannemer: BAM Utiliteitsbouw Regio Utrecht
Onderaannemer: Dagemo B.V.
Systeemfabrikant: SAB-profiel bv
Product: Colorcoat Prisma® in Orion, Colorcoat Prisma® in Ephyra
Confidex® Garantie: geregistreerd

Organisatie
Produkten
Productnaam
Voor meer informatie